CELJE Turek nepravilno naložen, Celjan občutno prehiter

Aktualno  Celjsko  Kronika

Celjski prometni policisti so na avtocesti zaradi nepravilno naloženega in tehnično neustreznega vozila (na sliki) kaznovali Turka, v Celju pa voznika, ki je drvel s 131 kilometri na uro.

Turek je opravljal izredni prevoz tovora v skupini vozil. Policisti so ugotovili, da vozilo ni bilo ustrezno označeno, tovor je v višino meril skoraj 4,5 metrov, vozilo pa ni bilo tehnično brezhibno, saj je bila pnevmatika priklopnega vozila na tretji tandemski osi povsem uničena.

Vozilo so izločili iz prometa, šoferju in njegovemu delodajalcu pa napisali plačilna naloga v skupnem znesku 4300 evrov, ki ju je kršitelj s polovičko poravnal na kraju.

Med izvajanjem meritve hitrosti v Celju so na odseku, kjer je ta omejena na 70 kilometrov na uro, ujeli voznika osebnega avtomobila, ki je drvel s 131 kilometri na uro.

Odvzeli so mu vozniško, prepovedali vožnjo in napisali obdolžilni predlog. Za storjen prekršek je predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje, in globa v višini 1.200 evrov.