Gratinirani zrezki z zelenjavo in slanino

Kulinarika

Za 4 osebe potrebujemo:
4 svinjske zrezke iz kareja brez kosti
1 čebulo
1 rdečo papriko
4 rezine prešane slanine
4 debele rezine edamca
100 ml sladke smetane
sol in poper
olivno olje

Priprava
1. korak:
Zrezke začinimo s soljo in poprom. Čebulo in papriko očistimo in narežemo na tanke rezine.
2. korak:
V ponvi na malo olja popražimo čebulo in papriko. Rahlo solimo in popramo ter pretresemo na krožnik. V ponev po potrebi dodamo malo olja in na obeh straneh na hitro popečemo zrezke, največ dve minuti na vsaki strani.
3. korak:
Pekač namastimo in vanj zložimo popečene zrezke. Najprej jih obložimo z rezinami slanine,
nato s popraženo zelenjavo in nato še s sirom. Vse skupaj prelijemo s smetano in pekač
potisnemo v na 180 o C ogreto pečico. Pečemo približno 40 minut oz. toliko, da se sir zlato
zapeče.

Slastna dobrota iz pečice je preprosta za pripravo in dobra izbira tudi za praznično kosilo.
Zraven ponudimo poljubno prilogo in solato.