Neverjetna Štajerka: Barbara je profesionalna morska deklica!

Sem Štajerc, sem neverjeten

Uresničila je otroške sanje: je prva slovenska profesionalna morska deklica, ki sliši na ime Arabella. Pod vodo na dah zdrži okoli 3 minute, z monoplavutjo je na svetovnem prvenstvu na Kitajskem zasedla 8. mesto. Je ambasadorka morja in pobudnica otroške knjige o morski deklici, ki nas uči prav tega, da so otoške sanje uresničljive. Barbara Petek je Neverjetna Štajerka!

Živi svoje sanje in oživlja sanje moških, je prva slovenska profesionalna morska deklica. Barbara Petek oz. Arabella iz Hajdine je v studio Radia Rogla dobila tudi svoj bazen.

 

Živi z vodo in za njo. Že kot punčka je sanjala, pred sedmimi leti pa tudi dosanjala svoje sanje o morski deklici. Na Filipinih je opravila še uradno licenco za morsko deklico. Letos pa je potekalo tudi prvo svetovno prvenstvo morskih deklic na Kitajskem.

 

Pogoj, da postaneš morska deklica, je monoplavut. Ta stane tudi do 5 tisoč evrov.

Hajdina nima svojega morja, a Barbara diha zanj. Zdaj ima tudi svojo akademijo in uči, kako postati morska deklica. Prizadeva si, da bi tudi pri nas organizirali tekmovanje morskih deklic.

 

Na kakšno glasbo pripravlja svoje koreografije?

 

 

Da lahko izvede koreografijo morske deklice, se mora odlično potapljati. V mirovanju pod vodo zdrži nekje 3 minute. Mi smo ji, da bi preverili, v studiu pripravili bazen. Prijateljica pa jo je vprašala, ali je morsko hrano, torej … svoje prijatelje.

 

 

Barbara ima tudi svojo Akademijo za morske deklice. Sodelovala je tudi pri ustvarjanju epizode Ride N’ Seek za History Channel. Sodelovala je pri nastanku otroške knjige … In ali je že zapeljala svojega mornarja?

 

ŠE VEČ NEVERJETNIH ŠTAJERCEV IN ŠTAJERK!

Leave a reply