Neverjetni Štajerc: avtor več kot 250 prispevkov na Wikipediji

Sem Štajerc, sem neverjeten

Sebastjan Habicht iz Slovenskih Konjic je avtor več kot 250 prispevkov na spletni enciklopediji Wikipedija. Na njegovo pobudo so objavili povsem nove kategorije. Je poznavalec zgodovine naših krajev, objavlja in ureja članke v slovenščini, italijanščini in hrvaščini. Navdušujejo ga knjige, zgodovina in narava. Je NEVERJETNI ŠTAJERC!

 

Wikipedija na dveh nogah – človek, ki dobro pozna zgodovino naših krajev in znanje deli s celim svetom; to je njegov hobi. Je kdaj preštel ure, ki jih je porabil za prispevke na Wikipediji?

Wikipedija je spletna enciklopedija, ki jo lahko pravzaprav vsak ureja sam. Prijava je zelo enostavna … Ali Wikipedija bdi nad tem, kdo piše in predvsem, kaj piše?

Sebastjan Habicht objavlja prispevke tudi v italijanščini in hrvaščini. So jeziki, poleg zgodovine, še ena njegova strast?

Če klikate po Wikipediji – prispevki o Slovenskih Konjicah, Žički kartuziji, Tinetu Lesjaku, Konjiškem maratonu itn. so delo Sebastjana Habichta. Ima tudi uredniško zvezdo …

Sebastjan Habicht pravi, da je Sveto pismo knjiga knjig. Katera pa je skladba skladb – kaj bi lahko poslušal vsak dan, cel dan in se ne bi naveličal?

Je tudi pevec, deluje v dveh zborih na Konjiškem. Je ljubitelj rumene barve in kaktusov.

Kot ljubitelj zgodovine je raziskal tudi svojo osebno zgodovino. Je potomec kake plemiške družine?

 

 

 

ARHIV RUBRIKE

Leave a reply