NK Celje: v tujini lovijo formo, da bodo najboljši doma

Aktualno  Celjsko  Šport


Po nekaj več kot tritedenskem premoru so se nogometaši Celja znova zbrali prejšnji ponedeljek. Pod vodstvom trenerja Damirja Krznarja so krajši trening opravili na Skalni kleti, po skupnem kosilu pa so se odpravili v Umag, kjer so v zadnjih dneh oddelali prvi del zimskih priprav. Za drugi del priprav so izbrali turški Belek.
Pred začetkom spomladanskega dela tekmovanja v Prvi ligi Telemach, v katerega se podajajo z desetimi točkami prednosti pred najbližjimi zasledovalci, bodo Celjani predvidoma odigrali šest pripravljalnih obračunov. Sobotni prvi test proti zagrebškemu Dinamu so v Rovinju izgubili z 0:2, včeraj pa so v Novigradu Osijek premagali z 1:0.
V kraju Belek v Turčiji bodo nasprotniki nogometašev Celja Pogon Szczeczin (22. januarja), FC Prishtina (26. januarja) in Austria Lustenau (30. januarja). Generalko pred nadaljevanjem sezone, v kateri bodo Grofje lovili drugi naslov državnih prvakov v klubski zgodovini, bo 4. februarja predstavljala tekma proti Aluminiju. Slovensko prvoligaško tekmovanje se bo za celjsko zasedbo nadaljevalo 10. februarja s tekmo proti Muri.
Več o kadrovskih spremembah v ekipi pa danes v Celjanu. (Jure Mernik)
Foto NK Celje