Karateisti v Slovenskih Konjicah opravili skoraj 500 nastopov

Aktualno  Konjiško  Šport


Prvi mednarodni karate turnir A ranga v tem koledarskem letu so v organizaciji Karate kluba Seki izpeljali v konjiški športni dvorani. Tekmovalce iz 58 klubov oz. petih držav, ki so opravili 491 nastopov, je prišel pozdravit tudi konjiški župan Darko Ratajc. Znova pa so se družili tudi z legendo karateja, nekdanjim svetovnim prvakom v borbah Enverjem Idrizijem, kateremu je predsednica in trenerka Karate kluba Seki Štefka Šeki Golač podelila plaketo za dolgoletno sodelovanje.
Tekmovalci Karate kluba Seki so osvojili osem zlatih, enajst srebrnih in devet bronastih medalj. Organizatorji turnirja pa so zmagovalni pokal dodelili drugemu najuspešnejšemu klubu CAO Karate Team iz Italije, za katerim sta ekipno končala Lotos Zagreb iz Hrvaške in Karate klub Kolektor Idrija.
Zlate medalje so od domačinov osvojili: Lana Husić (U10 kata malčice), Žana Jeršič (U16 kata kadetinje, U14 ekipa mlajše kadetinje), Karolina Kristić (U14 ekipa mlajše kadetinje), Maks Makovšek (U8 kata najmlajši), Tadej Mavsar (U14 kata mlajši kadeti), Andjela Miljatović (U14 kata mlajše kadetinje, U14 ekipa mlajše kadetinje), Lana Srebre (U10 kata malčice 8-6 kyu).